Įpusėjęs ruduo – aktyvių veiklų lauke pabaiga?

Termometro stulpeliui kasdien pamažu leidžiantis, paprastas pasivaikščiojimas lauke ne visada pakankamai sušildo. Atrodo, būtent todėl turėtume bėgti laukan ir imtis kuo aktyvesnių veiklų, pasivažinėjimų, tačiau mes... visai apleidžiame pamėgtas popietes gryname ore, vasarą šeimos susikurtoms aktyvaus laisvalaikio tradicijoms tenka apsitraukti voratinkliais ir kantriai laukti kito trumpo sezono atidarymo. Bet gal tam dar visai ne laikas?

Keiskim rūbus, o ne draugus!

Atvėsus, „po ranka“ vaikams dažnai nebelieka ne tik plonų suknelių, bet ir vasarą taip pamiltų kiemo draugų – paspirtukų, riedlenčių, riedžių. Mes, tėvai, į pastaruosius dažnai žvelgiame it į vasaros sezono kompanionus ir neduodame jiems šanso pademonstruoti visų savo privalumų vėsesnę dieną. O juk jie ištikimai tarnautų ir rudenį! 

Vasarą populiarūs pasivažinėjimai, kuriais su šeima džiaugiamės ir įpusėjus rudeniui:

1. Paspirtukai: ir kojytėmis, ir elektra

Didieji Lietuvos miestai užkariauti paspirtukų, ir tai tikrai ne vieno sezono manija – jais važinėti saugu ir greita, o išmokti gali kone visi norintys šeimos nariai.

Vaikai po kojomis pribirusių rudeninių lapų ir šakelių važiuodami paspirtukais, ypač elektriniais, tikrai nejus, o rudenį, turėdami asmeninį paspirtuką, jie gali su juo vykti į mokyklą bei iš jos. Tai taupys ir jų, ir visur skubančių tėvų laiką.

Dieną šeimų vyresnėliai trumpiems atstumams vis dažniau automobilius iškeičia į tvaresnį elektrinių paspirtukų sprendimą, o vakarai - triukinių paspirtukų metas, jais jaunuoliai šturmuoja parkuose įrengtus tramplynus.

2. Lenta su ratukais – važiuokim kas kaip mokam

Važiavimą riedlente galima puikiai sujungti su pasivaikščiojimu – paėjėti nešantis riedlentę rankoje, o, norint sušilti ar pagreitinti savo kelionę, važiuoti.
Pastebėjome, jog riedlentė dar ir itin universali – su ja galima važiuoti paprastai spiriantis koja, taip pat bandyti kuo ilgiau abejomis kojomis išsilaikyti ant lentos ar net vykti į riedlenčių parkus ir ten tobulinti triukus. Pastarasis variantas sužavės adrenalino mėgėjais tituluotus šeimos narius, tačiau gali tapti ir visos šeimos nuotaikingų susibūrimų vieta.

 

 

 

 

 

 

 

  

3. Riedis rudenį rieda muzikos ritmu

Riedis – išties puikus rudens atributas. Važiavimas su juo nereikalauja labai daug energijos, tačiau sušilti galima vien nuo smagumo ir įdomumo vairuojant be vairo!

Daugelis naujesnių riedžių pritaikyti muzikos klausymui (per bluetooth) ir turi papildomas LED šviesas, tad su jais galima itin saugiai klausytis savo mėgstamos muzikos ir važiuojant jaustis tartum asmeninėje mini diskotekoje.

Rudeninis pasivažinėjimas geba sušildyti, pradžiuginti ir suartinti šeimą – čia mokytojais pagaliau tampa ir jauniausieji. Tereikia tik šilumos „amunicijos“ – šalikų, kepurių, pirštinaičių - ir prisiminti KET, o tada jau saugiai ir ramiai galime džiaugtis rudenine spalvų gama.

9 komentarai


  • ] Efimoizi gxw.eamc.ubudu.lt.nst.jz http://slkjfdf.net/

    Translation missing: lt.blogs.article.comment_meta_html

  • ] Eetucino ubs.mfrx.ubudu.lt.lmv.cm http://slkjfdf.net/

    Translation missing: lt.blogs.article.comment_meta_html

  • Aferistai ir tiek,atsiuncia neveikiancia preke o pinigu negrazina

    Translation missing: lt.blogs.article.comment_meta_html

  • Apgavikų firma,nieko nepirkite iš jų jeigu nenorite susigadinti nuotaika,prekių nepristato,turi pats žmogus skambinti -ieškoti,i laiškus neatsako.

    Translation missing: lt.blogs.article.comment_meta_html

  • Daugiau iš tokių niekada nupirksiu ir niekam nepatarčiau,apgaudinėja su siuntimais,rašo kad ilgiausiai per 5 dienas ,o su apgaudinėjimais jau laukiu 3 savaites.Sugadinta nuotaika šventems

    Translation missing: lt.blogs.article.comment_meta_html

Palikite komentarą